Hlíva ústřičná - recepty
Poznámka: Plodnice hlívy ústřičné mají všestranné využití. Jsou vhodné do polévek, omáček, pod maso ale i do salátů. Třeně bývají tužší a proto je vhodné je nasušit a rozemlít (rozdrtit) na houbový prášek, který se přidává jako koření s léčebnými účinky. Další z možností jak třeně využít je přidávat k masu - viz hovězí na houbách. Vaření hlívy doporučujeme bez soli, je tak cca za 30 min. uvařená.
Pokud chcete využít maximálně léčivé účinky hlívy doporučuji náš prášek ze sušené hlívy, sušené kondenzačním způsobem při teplotě do 40 °C. Přidáním do jídla až po uvaření si zachová maximum účinných látek.
Nezapomeňte navštívit náš eshop a vybrat si z naší jedinečné nabídky. Nyní si zde můžete objednat naši novou knihu originálních receptů. Skvělý dárek k vánocům.
Usnadněte ostatním výběr a hlasujte pro ten nejlepší recept >
9.Marinovaná hlíva v česnekovém oleji
15. Kapr s omáčkou z hlívy ústřičné
16. Krůtí prsíčka na hlívě se zeleninou
17. Hlíva smažená jako vídeňský řízek
18. Hlíva ústřičná jako chuťovka
24. Hlíva ústřičná na česneku podle Kruse
27. Celozrnné těstoviny s hlívou
28. Hlívová majonéza se šunkou
29. Hlíva se žampiony po čínsku
31. Dršťková polévka z hlívy 2
35. Vepřové s hlívou na černém pivu
38. Hlíva s rajčatovou omáčkou
40. Hlíva v alobalu se slaninou
41. Gulášová polévka z hlívy ústřičné
Přejeme dobrou chuť !
Nyní můžete psát a diskutovat s ostatními na téma léčivé houby zde.