Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hlíva s kuřecími nudličkami

400g kuřecího masa, 300g hlívy ústřičné, 200g mražených zelených fazolek, 5 lžic sojové sladkokyselé omáčky, 3 lžíce škrobové moučky, 1 dl bílého vína (nebo vývaru), 2 lžíce oleje, 2 stroužky česneku, špetka mleté skořice, mleté chilli, sůl

Kuřecí maso a omytou hlívu nakrájíme na větší nudličky, lehce je osolíme, posypeme trochou chilli a skořicí a necháme chvilku odpočinout. Fazolky necháme rozmrznout a překrojíme je na půlky. Maso s houbami posypeme škrobovou moučkou maso během odležení zvlhne a krásně se škrobem obalí). V pánvi rozpálíme olej,vložíme do něj maso s houbami hodně z prudka opečeme (maso by se mělo opéct jen do běla a velmi rychle, aby zůstalo šťavnaté). Přidáme fazolky, přilijeme víno (nebo vývar) a sojovou omáčku a prudce povaříme. Pak vše promícháme, dochutíme prolisovaným česnekem, chilli, případně ještě trochou sojové omáčky a podáváme s rýží.

 

Zpět