Jdi na obsah Jdi na menu
 


Marinovaná hlíva v česnekovém oleji

500g hlívy ústřičné,100g česneku, 2dl olivového oleje (nebo slunečnicového oleje), čerstvě mletý pepř, sůl

Hlívu očistíme, nakrájíme na větší kousky, osolíme je, opepříme a opečeme v pánvi na části rozehřátého oleje do zlatova. Hlívu vyjmeme a do pánve přilejeme zbytek oleje. Když je dobře zahřátý, přidáme prolisovaný česnek, promícháme a krátce povaříme. Do pánve vrátíme zpět opečenou hlívu, vše promícháme, povaříme 3 minuty a odstavíme z ohně. Hlívu necháme dobře vychladit a podáváme ji s čerstvou bílou bagetou nebo toasty, které i namáčíme do výborného česnekového oleje, ve kterém se hlíva marinovala.

 

Zpět

 
 

Kontakt

Jiří a Monika Pasekovi Žampionárna Doly

Doly (bývalý kravín)
538 54 Luže

469671233, 603961259

pasekovi@tiscali.cz



Google analytics





Statistiky

Online: 3
Celkem: 946720
Měsíc: 5304
Den: 222