Jdi na obsah Jdi na menu

DISKUZE - Vaše zkušenosti s houbami o prospěšnosti na Vaše zdraví

 

Zde je pro Vás nově otevřena stránka kde můžete psát a diskutovat s ostatními na téma "Léčivé houby".

Podělte se s ostatními o své názory a zkušenosti. Pro mnohé budou velkým přínosem a můžete tak pomoci ostatním v nepříjemných životních situacích, povzbudit a dodat jim nový elán do života.

Upozornění: Veškeré nevhodné příspěvky  (vulgární vyrazy, zcela mimo téma atd.) mohou být smazány a pisatel může být dočasně nebo trvale zablokován.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Vladka - Atopický ekzem u 3 měsíčního miminka

26. 1. 2022 18:29

Prosím o radu pro kojící matku. U synka 3 měsíce se objevil atop.exem. Nikdo v rodině z obou stran nebyl. Moc děkuji.

Jiří Paseka Žampionárna Doly - Re: Atopický ekzem u 3 měsíčního miminka

26. 1. 2022 22:14

Dobrý den,
v tomto případě bych doporučil žampionový prášek. Pokud kojíte můžete jej užívat vy.
Pokud potřebujete více informací napište mi na email.
Přeji vám i miminku hodně zdraví.

TERKA - KULAJDA

2. 6. 2021 7:03

NEPATŘÍ NÁH0D0U D0 KULAJDY K0PR???

Merci - chřipka

1. 11. 2020 20:53

Dobrý den, ráda bych se s vámi podělila o zážitek léčby chřipky hlívou. Dnes, třetího dne nemoci, od rána bolest hlavy a únava, střídavě návaly horka a zimy, jsem se šla alespoň trochu a pomalu projít na čerstvý vzduch. Našla jsem na kmeni růst hlívu a vzala si čerstvou hned po utržení. Pak doma další, cítila jsem po hodině velkou úlevu, bolest hlavy přešla úplně a únava značně ustoupila, dokonce se zlepšila nálada atd. Píše se zde o dlouhodobém užívání, ale je možné, aby hlíva zapůsobila takto bezprostředně ? Máte prosím někdo zkušenost?

Jiří Paseka Žampionárna Doly - Re: chřipka

1. 11. 2020 21:31

Pokud se nemoc podchytí v začátku, mohou být i účinky hlívy rychlé, až překvapivé. Nejlepší je používání hlívy preventivně, ať čerstvé, v prášku nebo kapslích. Pak ani nepostřehnete, že se o Vás nějaká taková nemoc pokoušela. Platí to samozřejmě i o dnes tak obávaném covid-19.

Martincoubs - Thank you

23. 6. 2020 8:33

It is very nice to read your site, thank you very much for your work, it's great!

Stanislava - Ohřívání hlívy ústřičné

26. 1. 2019 8:06

Dobrý den mám dotaz, když uvařím hlívu ústřičnou jako guláš,lze ji druhý den ohřát???Jak je u hub známo
neměly by se jíst druhý den.Děkuji moc z odpověď Pavlíková

Ivan - Bradavice

7. 1. 2019 18:25

Dobrý den potřebuji poradit s Bradavicemy na nohách u mě Dcery, můžu nějakou radu ohledně hlivi ústřicne

Jiří Paseka Žampionárna Doly - Re: Bradavice

24. 1. 2019 10:15

Dobrý den,
hlíva ústřičná se mimo jiné i s úspěchem používá k odstraňování bradavic virového původu.
Nejlépe použít hlívu sušenou rozdrcenou na prášek (popř. v kapslích) pro pravidelné užívání po dobu min. 3 týdny až 3 měsíce (to je různé).
Užívá se denně vnitřně na lžičku nebo přidáním do jídla, tak aby neprocházel tepelnou úpravou, množství 4 – 10 g (dle závažnosti onemocnění a stáří – nelze se předávkovat).
Organizmus si postupně vytvoří dostatečně silnou imunitu a příznivé prostředí v těle, které se ovšem nelíbí bradavicím a ty sami odpadají a nenávratně opustí tělo.
Různé jiné způsoby, jako vyřezávání, vypalování atd. jsou nejen nepříjemné, ale mohou způsobit ještě větší rozšíření po těle.
Prášek nebo i kapsle si můžete objednat na našich stránkách, našem eshopu.
Přeji hodně zdraví a krásný a úspěšný den – Jiří Paseka Žampionárna Doly.

jana zifčáková - hlíva

16. 1. 2015 19:55

Určitě nepochybuji o léčebných účincích,ale je zřejmě podstatné,kde roste.Slyšela jsem ,že vypěstovaná má také hodně rakovinotvorných látek???

Jiří Paseka Žampionárna Doly - Re: hlíva

16. 1. 2015 21:17

Dobrý den,
protože hlíva (ale i ostatní houby) rádi do sebe nasávají různé toxické látky je zajisté důležité kde a z čeho hlíva roste, ale u pěstované se většinou přísně dbá na čistotu substrátu a hlíva pak tyto toxické látky vytahuje z Vašeho trávícího traktu a těla. Doporučuji věnovat více pozornosti při nákupu. Odkud pochází, jak je skladována a jak je čerstvá.

Marie Šenkyříková - Re: hlíva

2. 2. 2015 12:57

Dobrý den , prosila bych Vás o posouzení , zda by bylo pro mne vhodné užívání hlívy na mé obtíže , několik let mě trápí silný zánět žaludeční sliznice a slinivky , léky nepomáhají , proto bych měla zájem vyzkoušet léčebné účinky hlívy . Spozdravem a díky za odpověd Šenkyřiková

Jiří Paseka Žampionárna Doly - Re: Re: hlíva

2. 2. 2015 13:56

Dobrý den,
hlíva ústřičná p§sobí proti zánětlivě, proto by mohla pomoci. Rozhodně Vám neuškodí to vyzkoušet. Už pomohla v mnoha případech kde léky selhaly. Doporučuji syrovou hlívu do salátů nebo hlívový prášek bez tepelné úpravy.
Přeji Vám, ale i všem ostatním hodně zdraví s hlívou.

EvaK - Re: Re: hlíva

15. 6. 2018 21:13

Urcite hlivu vyzkousejte je fantasticka a pomohla i mnoha mim oratelum tady v USA jeste bych poradila repik lekarsky a koprivu. Osobne i od pratel vyzkouseno a pomaha to mimo jine i na cukrovku, cholesterol. Nejsem lekar ale urcite veci mam vyzkousene, Zalezi na Vasem rozhodnuti ale 100% hlivu vyzkousejte preji moc uspechu a hlavne zdravi

Lucie - Dávkování u dětí

19. 4. 2017 16:46

Dobrý den,

zakoupili jsme u Vás tobolky hlívy. Rada bych jí ale podávala 3-letému dítěti. Tobolku mi nespolkne, nemáte prosím radu, zkušenost, jak mu hlivu podávat?

Děkuji a přeji krásný den, Lucie

Jiří Paseka Žampionárna Doly - Re: Dávkování u dětí

19. 4. 2017 17:34

Kapsle jsou určeny pro děti od 3 let, ale některé i přesto mohou mít s kapslemi potíže.
Pro děti doporučuji spíše hlívový prášek, který můžete podávat přímo nebo ještě lépe přidáním do jídla, kde to dítě ani nezjistí. Důležité je aby již neprocházel tepelnou úpravou. Dávkování je podle věku od 1/4 - 1/2 lžičky.
Při podání většího množství nehrozí předávkování.

Lucie Benešová - Re: Re: Dávkování u dětí

3. 10. 2017 22:04

Dobrý večer, jaké dávkování je prosím u 9ti letého syna, má 35 kg. Měli jsme bradavice 5 let a teď v létě jsme dostaly molusky. Už jsem vyzkoušela vše, ale nic nezabírá. Pomozte prosím, už je mami já....

Jiří Paseka Žampionárna Doly - Re: Re: Re: Dávkování u dětí

4. 10. 2017 22:56

Pro 9-ti leté dítě by mohlo stačit půl až 1 lžička. Pro dospělého 1 - 2,5 lžičky,dle závažnosti nemoci. Předávkování hlívovým práškem nehrozí. Podle mých informací na bradavice i molusky působí docela dobře.
Přeji hodně zdraví.

Radek - Hlíva prášek

27. 6. 2017 9:31

Zdravím, chci Vás potěšit konstatováním, že účel nákupu a braní hlívy padl na úrodnou půdu. Koupil jsem synovy za účelem likvidace bradavic a už se daří. Chvilku to trvalo, asi 4 měsíce braní, ale už vše mizí, bradavice schnou, ztrácí se. Do té doby vypalování a mazání všelijakých přípravků dlouhodobě neúspěšné. Taktéž trpěl na molusky a řekl bych, že i na ně má vliv, taktéž ustupují i když jsme tam museli pomoci i mechanicky. Tím pádem Vám děkuji za evidentně kvalitní produkt a s radostí objednáváme další várku a dále budeme užívat .-)

petr - hliva plícni

31. 5. 2017 17:43

dobrý den
Prosim , jaký je rozdíl mezi hlivou ustřičnou a hlívou plícní , co se zdravotního využití týká.