Jdi na obsah Jdi na menu
 


Znáte nás z TV

Za poslední roky jsme byli již 5x v televizi. Podívejte se kde.

8.6.2011 jsme na Žampionárně hostili televizní štáb z České Televize.

Zatoulala se k nám Toulavá kamera. Reportáž z naší pěstírny jste mohli vidět  v pořadu Toulavá kamera ochutnává Česko v pátek 26.8.2011 ve 21.20 na ČT 1 nebo v sobotu v 1.55.

Podívejte na celý tento díl z archívu ČT zde.

Nebo pouze na reportáž od nás.

 

Takto jste nás mohli vidět na ČT1 v pořadu "Kluci v akci" 29.5.2013

 

Takto jste nás mohli vidět 1.12.2013 na ČT1 v pořadu Polopatě - Učit celý národ pěstovat hlívu a žampiony.

 

Mohli jste nás také slyšet živě 25.7.2013 od 16 do 17 hodin v Českém rozhlase Dvojka v pořadu Jak to vidíte ? - na téma Jdeme na houby. Záznam pořadu naleznete zde.

12.9.2015 moje manželka vařila s Jiřinou Bohdalovou v pořadu "Hobby naší doby". Záznam pořadu naleznete zde.

Zatím naposledy to bylo 23.10.2015 na ČT24 v pořadu ekonomika ČT byla 3minutová reportáž přímo od nás z pěstírny. Odkaz tohoto pořadu naleznete zde.

Jiří a Monika Pasekovi Žampionárna Doly.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

čerstvé zdravé

petr,16. 10. 2016 16:12

dobrý den,

mám dotaz ohledně nezávadnosti při konzumování čerstvých žampionů. Je mi jasné, že žampiony od Vás jsou nezávadné. Ale jde mi o žampiony kupované v obchodě (rád totiž při krájení žampionů "čerstvých" žampionů ujídám a to hodně).
Sám rád pěstuji rajčata a vím, že pokud se dováží z daleka, trhají se zelené, dozrávají v kamionech, někdy dokonce barví a často aby vypadali pěkně a čerstvě, tak se "konzervují" povrchově chemicky

jde mi o to, jestli právě např. dovážené žampiony, předpokládám z Polska, mohou být také takto chemicky upravovány a tím pádem nejsou ke konzumaci v supermarketech (ale i jinde) bez úpravy (oloupání) jako syrové vhodné

děkuji za radu
milovník žampionů

Petr U. z Kladna

Re: čerstvé zdravé

Jiří Paseka Žampionárna Doly,18. 10. 2016 19:26

Ve velkých pěstírnách aby se zabránilo k šíření houbových chorob, které by způsobily obrovské škody, se používá chemie v hojné míře. Oloupání žampionů příliš nepomůže, protože chemie může být uvnitř, natažená ze substrátu. Potraviny jsou však kontrolovány potravinářskou inspekcí a měly by splňovat dané limity. To co můžete udělat Vy, je nedávat houby do igelitového sáčku, protože než je takto donesete domů jsou zapařené a mnohem škodlivější než chemie z postřiků.