Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dobrý den,
dnes jsem pro Vás připravila zeleninové řízky s hlívou. Ze všeho nejdříve si namočím starší rohlíky do mléka, 2 až 3 podle počtu strávníků. Tentokrát jsem vyzkoušela jiný způsob přípravy hlívy a zeleniny, než je klasické podušení na másle nebo na oleji, já jsem dala na drobno pokrájenou hlívu (asi 300g) a mraženou zeleninu do misky a vše jsem povařila v mikrovlnce asi 3-4 minuty. Je to rychlejší, nepřipaluje se to a je to bez tuku.
Vychladlou směs hlívy a zeleniny dáme do větší mísy, přidáme namočené rohlíky, sůl podle chuti, vajíčko, kousek čerstvého, nakrájeného pórku, lžičku vegety bez glutamátu, vypracujeme těsto, podle potřeby ho zahustíme strouhankou, tak aby se dali tvarovat řízečky, ty potom klasicky obalíme a smažíme na oleji do zlatova. Jako příloha se hodí brambory, bramborová kaše nebo chléb.
Těsto můžeme podle chuti okořenit, nebo přidat bylinky.

cimg2095.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Přihlášení


Google analytics