Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dobrý den,
máme tu pro Vás další recept, tentokrát na žampiony plněné směsí hlívy, čerstvého špenátu, sojového masa, sýru a s vajíčkem.
Dnes budeme potřebovat velké hlavičky žampionů podle počtu a hladu strávníků, asi 200g hlívy nakrájené ne drobno, hrst čerstvého špenátu, předvařené sojové maso (drť), nebo můžete použít i mleté maso, cibuli, olej, kousek tvrdého sýra, sýr s plísní na ozdobení, sůl a sójovou omáčku, 5 vajec.
Nejdříve si zpěníme na oleji cibuli, na ní orestujeme hlívu, přidáme nadrobno pokrájený špenát a maso, vše orestujeme a ochutíme solí a sójovou omáčkou, přidáme vajíčka, zamícháme a dostavíme
v momentě, kdy je vajíčko tak na půl hotové. Necháme směs vystydnout a potom přidáme strouhaný sýr. Mezi tím si připravíme hlavičky žampionů, které opláchneme vodou, vylomíme nožičky a naskládáme je na plíšek na pečení, protože se smrsknou můžete si jich připravit o několik víc. Vychladlou směsí plníme připravené hlavičky žampionů a skládáme je zpět na plíšek, houby podlejeme vodou, zakápneme sójovou omáčkou a olejem a dáme zapéct. Až se nám udělá místo přidáme i ty co jsme si připravili navíc a vrátíme do trouby. Pečeme asi 20minut a potom na houby přidáme plátek sýra s plísní, nebo můžeme posypat strouhaným sýrem. Necháme ještě chvilky dojít a podáváme. My jsme si připravili rýži, ale můžou být i brambory, nebo těstoviny a skvěle to chutná i samotné...

cimg2567.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Přihlášení


Google analytics