Jdi na obsah Jdi na menu

Žampiony plněné hlívou

Přeji Vám krásný dobrý den,
dnešní recept by se mohl jmenovat třeba houbové houby, je to zase jeden z mých nápadů a napadl mě během přípravy víkendové večeře. Zrovna jsme sbíraly, takové krásné a veliké žampiony a já si naplánovala, že je naplním a dám zapéct na plíšek do trouby. No a nenapadlo mě nic jiného, než žampiony naplnit směsí z hlívy, chuťově je to něco jiného, a talíře byli zase vymetené, a já sklidila pochvalu.
Připravila jsem si 8 velkých žampionů, to je tak akorát k večeři. Asi 250g hlívy, cibuli, plátkový sýr, grilovací koření, trochu oleje, 3vajíčka, sůl, vodu na podlití.
Na oleji jsem zpěnila cibulku, přidala jsem nakrájenou hlívu na drobné kousky a nožky od žampionů směs jsem podusila, až se vydusila voda, osolila jsem ji, přidala jsem vajíčka a směs jsem hned odstavila, vajíčka musí zůstat tekutá, ještě se směs promíchá a nechá zchladnout. Vychladlou směs plníme do žampionů a klademe je na vymaštěný plíšek, naplněné žampiony posypeme směsí grilovacího koření, ale můžete použít jakékoliv koření, které máte rádi, podlije se vodou a dáte zapéct do trouby asi na 20 až 30 minut. Potom dáte na houby kousek plátkového sýra a necháte chvilku roztéci. Já jsem k tomu připravila bramborovou kaši.

Přeji dobrou chuť přeje Monika Paseková

cimg0733.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Alena Srbová - pozdrav s díky

22. 11. 2016 21:51

Děkuji Vám velice za zasílané receptíky........,vyzkoušela jsem některé a jsou výborné.....Díky moc a srdečně Vás zdravím

Marie Matějíčková - receptíky

21. 7. 2015 13:22

Mockrát děkuji za velmi chutné a dobré recepty.

Jana Wognarová - Žampiony plněné hlívou

27. 5. 2015 13:55

Děkuji za recepty. Žampiony plněné hlívou byla mňamka.