Jdi na obsah Jdi na menu

Dnešní recept je výborný k večeři, nebo jako lehký oběd, jsou to vaječné palačinky plněné houbama. Je to zase můj momentální nápad při přípravě večeře, když jsem pro rodinu připravovala vaječné omelety. Při rozklepávání vajíček mi blesklo hlavou, že by to chtělo něco nového, než takovou tu klasiku, jako hořčici, cibulku a kyselou okurku. Zaběhla jsem do chlaďáku a při pohledu na houby se rozhodla, že omelety naplním směsí hub a sýrem. Na pánvi jsem si podusila na cibulce asi 200g hlívy a asi 200g žampionů, které jsem nadrobno nakrájela, můžete přidat koření, které má ráda Vaše rodina. U nás to je trošku mletého kmínu, trošku pepře a nakonec podle chuti osolit. Pozor ať kořením nepřerazíte jemnou houbovou chuť a vůni. Směs jsem odstavila a začala připravovat vaječné palačinky, klasicky, z rozmíchaných vajec na oleji, půlku jsem dělala jak říká syn“na přírodno“ a druhou část jsem okořenila grilovacím kořením. Ihned jak byla palačinka hotová jsem na ní položila plátek tvrdého sýra a slabou vrstvu houbové směsi, stočila a dala na talíř. Jako přílohu jem zvolila brambory a protože na mě málem nic nezbylo, tak soudím, že rodina byla spokojená.

 

cimg0872.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Míla - Díky

27. 8. 2017 17:56

Děkuji za zasílání skvělých receptů. Houby máme moc rádi. Vždy si z Vašich receptů něco vyberu. Tohle bude asi velká mňamka. Ať se Vám daří.

Jaroslava Kuželková - Poděkování

11. 5. 2017 3:02

Děkuji mnohokrát za vaše recepty. Obdivuji vaši fantazii a vaši práci. Houby milujeme s manželem moc, jen můj zdravotní stav mi už nedovoluje tak často se sběru hub věnovat. O to víc si považujeme, že lze zakoupit hlívu nebo žampiony a s vašimi recepty tak obohacujeme náš jídelníček. Přejeme celé vaší rodině ať se vám daří.

Mirča - Vaječné palačinky plněné houbama

31. 8. 2016 17:22

Vždy dokážete mile překvapit s novými recepty. už se těším až je udělám děkuji za inspiraci

Libuse Podpisilova 21.8.2015 - recepty

22. 8. 2015 18:44

Moc děkuji za dalši recepty.Zatim měla moje hliva dvě plodnice.Pochutnali jsme si na ř izkách.Ješté jednou moc děkuji.

Kellerova Zdenka - palacinky plnené houbami

18. 6. 2015 18:23

Tak krasne upravena vecere - komu by se to nelibilo. Sice jsem si jenom precetla recept, ale urcite to bude vyborna a rychla mnamka. Diky !

Melanie Muselova - Poděkování.

21. 9. 2014 22:01

Děkuji za zaslané recepty. Všechny zaslané až na dnešní jsem vyzkoušela a
jsem velice spokojená - jsou velmi dobré.DÍKY.