Jdi na obsah Jdi na menu
 


Smažené placičky z hlívy
Základní recept:
1000 g hlívy, olej nebo máslo, mletý pepř, solamyl, majoránka, 2 lžíce hladké mouky, 2 celá vejce, 4 strouhané syrové brambory, 100g sýra Eidam, sůl.
Plodnice hub opereme a podusíme na trošce másla asi 15 minut. Podušené houby necháme vychladnout , pak je pomeleme na masovém mlýnku. Do směsi přidáme nastrouhaný sýr Eidam, 4 strouhané syrové brambory, sůl, pepř a majoránku. Na spojení přidáme 2 syrová vejce, 3 polévkové lžíce solamylu a 2 lžíce hladké mouky. Dobře vše promícháme a připravíme nepříliš husté těstíčko. Smažíme na oleji, nejlépe jako malé placičky. Podáváme s bramborovou kaší a čerstvým zelným salátem.

Já jsem hlívu neprala a ani vy to nedělejte pokud to není nezbytně nutné, houby během praní nasáknou vodou a potom nejsou tak chutné a voňavé. Hlívu jsem jen na velmi drobno nakrájela a podusila na másle a už jsem ji nemlela. Máslo zvýrazní houbovou chuť a vůni.
Placičky jsou moc dobré, podobné bramborákům a nechají se jíst i samotné.

 

cimg0713.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

hlívové placičky

Libuše Hodinová,18. 10. 2014 12:41

dnes jsem dělala hlívové placičky a opravdu jsou moc dobré s bramborovou kaší to nemělo chybu.