Jdi na obsah Jdi na menu

Pěkný den,
dělala jsem doma takový experiment a protože se velmi vydařil a už jsem ho od té doby připravovala několikrát, tak si ho dnes připravíme společně. Doma tomu říkáme smažená hlíva, budeme potřebovat olej na smažení, hlívové kloboučky, počet zvolíme podle počtu a hladu strávníků, vybereme si koloboučky rovnější, aby se lépe smažili, různé koření, které má Vaše rodina ráda, česnek utřený a případně sůl. Kloboučky si narovnáme na talíř lupeny nahoru na část nasypeme grilovací koření, na další část rozetřeme utřený česnek, na další potom nějaké oblíbené bylinky a sůl a na poslední část dám sůl a mletý pepř, ale opartně aby to nebylo moc pikantní. Ochucené kloboučky potom osmažíme na oleji do zlatova, po usmažení je odložíme na papírovou utěrku která nám vsákne přebytečný olej. Podáváme s brambory, bramborovou kaší nebo s chlebem.
Je to dobrota a děti prohlásili, že to musím dělat častěji. Použitím více druhů koření připravíme v jednom receptu více chutí a tím i zajímavé překvapení, protože každý kousek chutná jinak.

cimg2060.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Marie Čechová - komentář k receptu

21. 12. 2015 8:27

Taky dělám smaženou hlívu jen s tím rozdílem,že okořeněné kloboučky ještě obalím v trojobalu a pak smažím. Na této úpravě docela ujíždím