Dobrý den,
dnešní tip na přípravu hlívy se určitě bude líbit všem, kteří mají rádi koprovou omáčku a jí podobné. Je to recept na sladkokyselou omáčku z hlívy, je výborná s knedlíkem. Jmenuje se
Selská omáčka
Základní recept: 250 g hlívy, 40 g másla, 1 lžíce oleje, 250 ml kyselé smetany, 1 lžíce hladké mouky, cukr, citronová šťáva, sůl.
Nakrájené houby dusíme na másle do měkka. Osolíme zahustíme hladkou moukou, podlijeme vývarem a krátce povaříme. Přidáme smetanu, osladíme cukrem a okyselíme citronovou šťávou. Podáváme s těstovinami nebo knedlíkem.
V tomto případě jsem recept nijak neupravovala, jen místo vývaru jsem použila pouze vodu.
Komentáře
Přehled komentářů
Jejda díky za typ. Já v týdnu dělala něco podobného říkáme tomu houbovka na smetaně. Jen se udělá bešamel, zalije mlékem a zjemní smetanou. zvlášť uvařím nové koření se solí, octem a cukrem a přileji do omáčky. popřípadě dochutím solí či cukrem dle potřeby. Houby osmažím na másle a nechám vysmahnout potépřidám do omáčky. ale moc děkuji vaše recepty se mi moc líbí a i chutnají s pozdravem Mirča
Jarmila - selská omáčka
Vážení manželé Pasekovi, jelikož mám ráda všechny omáčky, rozhodla jsem se vyzkoušet i váš recept na selskou omáčku. Tato předčila mé očekávání. Je to mńamka. Díky .
KELLEROVÁ zDENKA - SELSKÁ OMÁČKA
ježíši, jak já bych si zrovna ted, skoro o půlnoci dala s chuti jakoukoliv omačku tohoto typu - s knedlikem !!!
Miroslava Škaldová - PODĚKOVÁNÍ
Dobrý den Jiří a Moniko PASEKOVI!
Vaše recepty jsou chutné a velmi ráda sleduji Vaše
jídla s hlívou.Pozorně je čtu a porovnáváme s přítelkyněmi.
Přeji Vám hodně úspěchů v práci a jsem s pozdravem Mirka.
Radka - Selská omáčka
Naprostá bomba,vývar jsem použila,nemohla jsem přestat ochutnávat.
Vítková - Selská omáčka