Jdi na obsah Jdi na menu

Dobrý den,

dnešní recept je sice jednoduchý, ale naprosto úžasně chutná.

Připravíme si řízky z hlívy ústřičné a přidám jednoduchou obměnu pro ty z Vás, kteří ty klasické řízky už připravovali. Většinou, když si povídám s našimi zákazníky, kteří si přijedou k nám přímo na pěstírnu koupit naše výpěstky, o tom jaké houbové recepty nejčastěji připravují a jaké zase dělám já, většina z nich je překvapená z toho, že hlíva jde i obalit a připravit jako klasický řízek. Při příští návštěvě mi potom hlásí, že to vyzkoušeli a je to super jídlo. Většina našich stálých zákazníků už tento recept pravidelně připravuje a už jsem i několikrát slyšela i to, že ho budou připravovat na nějakou rodinnou oslavu.

 


Připravíme si větší kloboučky hlívy podle počtu strávníků, hladkou mouku, vajíčko, mléko, strouhanku, olej na smažení. Z vajíčka, mléka a mouky si připravím těstíčko, které i osolím, protože tak jsou houby osolené rovnoměrně. Hlívové klobouky obalím v těstíčku a poté ve strouhance a klasicky smažím na oleji, po osmažení je pokládám na papírovou utěrku. Podáváme nejčastěji s vařeným bramborem či zeleninou.

Pokud chcete tento recept trošku ozvláštnit, zkuste kloboučky, před obalením, ze spodní strany potřít utřeným česnekem, nebo posypat nějakým oblíbeným kořením (kmín, paprika, bylinky, pepř a různé směsi koření).

cimg0556.jpg


 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

jezberova - rizky z hlivy

8. 4. 2014 11:57

jsou uzasne dekuji

Zdenka - Re: rizky z hlivy

7. 6. 2015 16:43

jako vždy děkuji za dobrý tip ,myslím s tím česnekem, či kořením.
Děkuji Zdenka