Jdi na obsah Jdi na menu

Dobrý den,
dnes si připravíme Ratatouille (čte se to ratatuj) s hlívou ústřičnou. Tento recept jsem chtěla zkusit od té doby, kdy se naše děti koukali na stejnojmenou pohádku. Hned mi bylo jasné, že tam přidám hlívu. Většinou jsem měla problém sehnat čerstvý lilek, až tento týden se mi zadařilo a já se pustila do vaření.
Co budete potřebovat: asi 250g čerstvé hlívy, 1 větší lilek, 2 menší cukety, 1 zelená paprika, 1 červená paprika, 2 cibule, 4 rajčata, 4 stroužky česneku, tymián, sůl, pepř a olej (nejlepší je olivový).
Jak na to? Rajčata oloupeme a všechnu zeleninu si nakrájíme na stejné kousky, na oleji osmahneme cibuli a česnek, do zesklovatění. Přidáme lilek a 5 minut dusíme, pak přidáme papriky, cukety a hlívu nakrájenou na drobné kousky. Směs dusíme ve vlastní šťávě do změknutí, potom přidáme rajčata (já je dala i se semínky), tymián, sůl a pepř. Vše promícháme a dusíme ještě bez pokličky až se téměř vydusí voda. Doporučuje se podávat s pečivem, ale já měla chuť na brambory, tak jsem je uvařila.

 

cimg1223.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Ivan - Těstoviny s hlívou.

29. 6. 2015 21:24

Nevím,jestli se neopakuji. Hlívu jse roztrhal, nakrájel cibuli. Tu jsem na másle osmahl, pak přidal hlívu, taky osmahl a později přikryl ppkličkou a dusil do změknutí, přidal kmín, pepř a až je hlíva měkká, tak jsem jo osolil. Pak jsem uvařil těstoviny dle chuti,vyndal jsem je, přidal hrášek malý a na závěr zamíchal hlívu. Jenom se po tom zaprášilo. :). Ivan

Stanislav Mrvík - ratatuj

28. 5. 2015 20:02

Ohromný recept-vynikající.Děkujeme

Jarmila - Pochvala

19. 3. 2014 12:25

Vynikající recept. Děkuji moc.