Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pizza salámová

Příprava těsta: 250 g hladké mouky, 1/8 l mléka, 50 g másla, 1 vejce, 1 lžička soli, 2 lžičky kypřícího prášku.

Prosátou mouku smícháme s kypřícím práškem, osolíme, přidáme mléko, vejce a zapracujeme změklé máslo. Všechny suroviny  spojíme a dobře prohněteme. Těsto necháme 15 min odpočinout. Potom je již připraveno k dalšímu zpracování.

Dávky na 4 porce: 300g šunky (salámu), 50g anglické slaniny, 200g cibule, 150g žampionů, 300g rajčat, 100g Eidamu, sůl, majoránka, drcený kmín, olej na potření, tuk na vymaštění.

Postup: Část cibule nakrájíme nadrobno a spolu s tenkými plátky slaniny necháme na pánvi zesklovatět. Slaninu vyjmeme a k cibuli přidáme očištěné a pokrájené žampiony a orestujeme. Přidáme drcený kmín, sůl a majoránku. Rajčata a zbývající cibuli nakrájíme na kolečka, salám na proužky. Těsto vyválíme a přeneseme na pomaštěný plech. Povrch potřeme olejem a poklademe kolečky rajčat, slaninou, salámem, cibulí, žampiony a okořeníme. Pečeme v předehřáté troubě cca 15 min. Okraje těsta můžeme potírat vodou nebo vajíčkem. Před dopečením posypeme nastrouhaným sýrem.

zpět