Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pizza s hráškem a žampiony

Příprava těsta: 250 g hladké mouky, 1/8 l mléka, 50 g másla, 1 vejce, 1 lžička soli, 2 lžičky kypřícího prášku.

Prosátou mouku smícháme s kypřícím práškem, osolíme, přidáme mléko, vejce a zapracujeme změklé máslo. Všechny suroviny  spojíme a dobře prohněteme. Těsto necháme 15 min odpočinout. Potom je již připraveno k dalšímu zpracování.

Dávky na 4 porce: 150 g sýru Eidam, 1 Hermelín, 150 g kečupu, 100 g sterilovaného hrášku, 100 g žampionů, sůl, oregáno, tymián, olej na potření těsta, tuk na vymazání plechu.

Postup: Těsto vyválené do potřebného tvaru přeneseme na vymazaný plech. Potřeme jej kečupem, z plátků Hermelínu na něm vytvoříme pruhy, které střídáme s pruhem žampionů a hrášku. Pizzu posypeme orgánem a tymiánem. Solíme jen velmi málo. Pečeme ve vyhřáté troubě. Po dopečení posypeme pizzu strouhaným sýrem a necháme zapéci.

zpět

 
 

Kontakt

Jiří a Monika Pasekovi Žampionárna Doly

Doly (bývalý kravín)
538 54 Luže

469671233, 603961259

pasekovi@tiscali.cz


Přihlášení


Google analytics



Mail list




Statistiky

Online: 15
Celkem: 972539
Měsíc: 4750
Den: 264