Pizza s hráškem a žampiony
Příprava těsta: 250 g hladké mouky, 1/8 l mléka, 50 g másla, 1 vejce, 1 lžička soli, 2 lžičky kypřícího prášku.
Prosátou mouku smícháme s kypřícím práškem, osolíme, přidáme mléko, vejce a zapracujeme změklé máslo. Všechny suroviny spojíme a dobře prohněteme. Těsto necháme 15 min odpočinout. Potom je již připraveno k dalšímu zpracování.
Dávky na 4 porce: 150 g sýru Eidam, 1 Hermelín, 150 g kečupu, 100 g sterilovaného hrášku, 100 g žampionů, sůl, oregáno, tymián, olej na potření těsta, tuk na vymazání plechu.
Postup: Těsto vyválené do potřebného tvaru přeneseme na vymazaný plech. Potřeme jej kečupem, z plátků Hermelínu na něm vytvoříme pruhy, které střídáme s pruhem žampionů a hrášku. Pizzu posypeme orgánem a tymiánem. Solíme jen velmi málo. Pečeme ve vyhřáté troubě. Po dopečení posypeme pizzu strouhaným sýrem a necháme zapéci.