Jdi na obsah Jdi na menu

Pizza cuketová

Příprava těsta: 250 g hladké mouky, 1/8 l mléka, 50 g másla, 1 vejce, 1 lžička soli, 2 lžičky kypřícího prášku.

 Prosátou mouku smícháme s kypřícím práškem, osolíme, přidáme mléko, vejce a zapracujeme změklé máslo. Všechny suroviny  spojíme a dobře prohněteme. Těsto necháme 15 min odpočinout. Potom je již připraveno k dalšímu zpracování.

Dávky na 4 porce: 300 g cukety, 200 g rajčat, 150 g šunky, 100g žampionů, 100g Eidamu, 50 g kapary, sůl, oregáno, bazalka, drcený kmín, olej na potření těsta, tuk na vymazání plechu.

Postup: Vyválené těsto přeneseme na vymaštěný plech. Poklademe plátky rajčat, cukety a šunky. Posypeme nakrájenými žampiony, orgánem, bazalkou a ozdobíme kapary. Pečeme v předem předehřáté troubě. Okraje těsta můžeme potřít vodou nebo vajíčkem. Před dopečením pizzu posypeme sýrem a zapečeme.

zpět