Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pečená vepřová kýta na česneku s hlívou
dostala jsem nápad během pečení masa a hned jsem ho vyzkoušela. Při pečení kýty na česneku, se to kuchyní tak krásně rozvonělo česnekem a mě napadlo, že máme hlívu nejradši právě s česnekem, a což takhe přidat hlívu i k masu na česneku. No úspěch veliký, omáčka, kterou jsem připravila z výpeku neměla chybu.
Dala jsem péct kýtu do trouby, osolenou a očesnekovanou, během pečení masa jsem si připravila hlívu, podusila jsem jí asi 0,75 kg na másle a přidala jsem ji k masu asi 25 minut před koncem pečení. Po dopečení masa jsem ho opatrně vyndala ven, výpek jsem dolila vodou, přidala prolisovaný česnek a zahustila trochou mouky s vodou.

 

cimg0248.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Pečená vepřová kýta na česneku s hlívou

Mirča,18. 7. 2016 11:14

Už teť se mi sbíhají slyny. Určitě co nejdříve vyskouším Dekuji