Jdi na obsah Jdi na menu

Pařížský salát

Potřeby: 250 g čerstvých žampionů, 2 hlávkové saláty, 1 čekankový puk, 1 cibule, 1 stroužek česneku, mletý kmín, sůl, pepř, máslo, 2 žloutky, 1 malé kondenzované mléko, 1 lžičky cukru, citrónová šťáva, sekaná  zelená petrželka.

Příprava: Salátovou mísu vytřeme stroužkem česneku. Hlávkový salát dobře opereme a čekankový puk nakrájíme na kolečka. Plátky žampionů  podusíme na másle s cibulkou. Okořeníme mletým kmínem, pepřem a solí a necháme vychladnout. Žloutek smícháme s cukrem a kondenzovaným neslazeným mlékem. Na mírném plameni a za stálého míchání směs zahřejeme. Vniklý krém lehce zamícháme do žampionů a dochutíme citrónovou šťávou. Podáváme s listy salátu a nakrájeným čekankovým pukem. Přizdobíme nasekanou zelenou petrželkou.

zpět