Omáčka s hlívou a s kyselými okurkami,
budeme potřebovat: asi 0,5kg hlívy nakrájené na drobno, olej, cibuli, asi 4 kyselé okurky, kousek mrkve,
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme hlívu a krátce orestujeme, podlejeme vodou, přidáme na kostky nakrájené okurky a mrkev (aby omáčka byla barevnější), omáčku vaříme do měkka, na závěr jsem přidala rozšlehané vajíčko a omáčku zahustila hladkou moukou rozmíchanou ve vodě. Protože naše děti mají tento typ omáček moc rádi, tak večeře slavila velký úspěch. Podáváme s houskovým knedlíkem, dovedla bych si ji představit i s vařenou rýží.
Místo mrkve by jistě šlo použít i jinou zeleninu, třeba červenou papriku, nebo hrášek. Vajíčko bych příště dala vařené na tvrdo a nakrájené na kostičky, pokud přidáte slaninu, nebo uzené maso, bude to taky super. Na závěr je možné zjemnit zkysanou smetanou. Je možné připravit si k omáčce i vařené maso. Použijte i svou vlastní fantazii a přidejte to, co má vaše rodina nejradši.
Komentáře
Přehled komentářů
Prosím,nevím pořád jak dlouho se má hlíva ústřičná vařit,dusit,smažit*aby byla měkká,když nožky jsou tužší*
Radka - Omáčka
Dobrý den, na oplátku posílám jeden recept já Vám.
Dnes jsem také vařila omáčku ze žampiónů a hlívy.
Na trošce oleje jsem nechala zesklovatět cibulku, přidala na kousky nakrájené osolené a opepřené králičí kousky masa a orestovala jsem je.(Nemusí to být králík, ale klidně kuře). Přidala jsem na kousky nakrájené žampióny a hlívu. Zalila jsem vývar z kostí a dusila, až bylo vše měkké, přidala jsem uvařené červené fazole, a zahustila jsem vše kukuřičným škrobem a povařila. Jako příloha byla rýže, ale manžel raději knedlík, tak on si na této omáčce pochutnal s knedlíkem.
Dobrou chuť i Vám.
František - omáčka
Dobrý den, díky za recept. Vyzkoušel jsem s vajíčkem natvrdo, mrkví, zakysanou a knedlíkem. Spokojenost!!!
vojta - hlíva ústřičná