Jdi na obsah Jdi na menu

Omáčka s hlívou a s kyselými okurkami,
budeme potřebovat:
asi 0,5kg hlívy nakrájené na drobno, olej, cibuli, asi 4 kyselé okurky, kousek mrkve,
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme hlívu a krátce orestujeme, podlejeme vodou, přidáme na kostky nakrájené okurky a mrkev (aby omáčka byla barevnější), omáčku vaříme do měkka, na závěr jsem přidala rozšlehané vajíčko a omáčku zahustila hladkou moukou rozmíchanou ve vodě. Protože naše děti mají tento typ omáček moc rádi, tak večeře slavila velký úspěch. Podáváme s houskovým knedlíkem, dovedla bych si ji představit i s vařenou rýží.
Místo mrkve by jistě šlo použít i jinou zeleninu, třeba červenou papriku, nebo hrášek. Vajíčko bych příště dala vařené na tvrdo a nakrájené na kostičky, pokud přidáte slaninu, nebo uzené maso, bude to taky super. Na závěr je možné zjemnit zkysanou smetanou. Je možné připravit si k omáčce i vařené maso. Použijte i svou vlastní fantazii a přidejte to, co má vaše rodina nejradši.

 

cimg1789.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

vojta - hlíva ústřičná

14. 1. 2016 8:12

Prosím,nevím pořád jak dlouho se má hlíva ústřičná vařit,dusit,smažit*aby byla měkká,když nožky jsou tužší*

Radka - Omáčka

19. 9. 2015 15:07

Dobrý den, na oplátku posílám jeden recept já Vám.
Dnes jsem také vařila omáčku ze žampiónů a hlívy.

Na trošce oleje jsem nechala zesklovatět cibulku, přidala na kousky nakrájené osolené a opepřené králičí kousky masa a orestovala jsem je.(Nemusí to být králík, ale klidně kuře). Přidala jsem na kousky nakrájené žampióny a hlívu. Zalila jsem vývar z kostí a dusila, až bylo vše měkké, přidala jsem uvařené červené fazole, a zahustila jsem vše kukuřičným škrobem a povařila. Jako příloha byla rýže, ale manžel raději knedlík, tak on si na této omáčce pochutnal s knedlíkem.
Dobrou chuť i Vám.

František - omáčka

10. 7. 2014 10:50

Dobrý den, díky za recept. Vyzkoušel jsem s vajíčkem natvrdo, mrkví, zakysanou a knedlíkem. Spokojenost!!!