Jdi na obsah Jdi na menu
 


Přeji Vám pěkný den,
máme tady další z řady našich receptů, tentokrát je to recept naší zákaznice, která připravuje nádivku s hlívou. Já jsem ji vyzkoušela a málem na mě ani nezbylo.
Budeme potřebovat, starší rohlíky, které si předem namočíme do mléka, množství zase záleží na tom, kolik lidí se sejde u stolu. Přiměřené množství na drobno nakrájené hlívy, kterou si podusíme na másle, potom ochutíme solí a vegetou, odstavíme a necháme ji vychladnout. Zatím si do větší mísy připravíme nakrájenou cibuli asi půlka bude stačit, kousek čerstvého porku, nakrájeného na drobno, asi dva stroužky česneku, stačí ho na drobno nakrájet. Dvě až tři vajíčka, trochu zeleninové směsi, aby bylo jídlo i hezky barevné, přidáme namočené rohlíky , vychladlou hlívu, já jsem tam ještě přidala na kolečka pokrájený vegetariánský párek. směs pořádně promícháme dochutíme solí a vegetou a dáme do vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku a upečeme v troubě do růžova. Je to skvělé jídlo takhle samotné, nebo můžete nádivku dát na upečené maso a potom upéct, nebo použít jako nádivku do kuřete, nebo do nějakých plněných plátků masa.

cimg2030.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Přihlášení


Google analytics