Jdi na obsah Jdi na menu

Lasagne se zeleninou, s hlívou a žampiony.
Když jsem byla minulý týden s manželem ve Skutči, kam jezdíme pravidelně prodávat naše výpěstky a běžela jsem na nákup, padla mi do oka krabička s nápisem Lasagne a hned mě jsem věděla co bude dnes k večeři. Na internetu jsem projela několik receptů, které jsem spojila do hromady a samozdřejmě jsem přidala houby z vlastní produkce.
300g hlívy, 6 žampionů, malou cuketu, zelenou papriku, cibuli, kousek porku, tofu natural, nastrouhaný sýr, worcestr, dvě lžíce rajského protlaku, sůl, vegeta bez glutamátu.

Na másle zpěníme cibuli, přidáme na drobno nakrájené houby a chvíli ji dusíme, přidáme pepř, trochu kmínu (já používám mletý, protože doma nemají rádi, když kmín leze mezi zuby), a sůl. Potom přidáme nakrájenou cuketu, papriku, pokrájený porek a oloupaná rajčata, směs podusíme do měkka, přidáme rajský protlak, lžičku vegety bez glutamátu, nastrouhané tofu natural, worcestr, dochutíme solí a pepřem. Omáčky si připravte hodně, nemělo by se s ní šetřit.
Zapékací plíšek si vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, na dno dáme vrstvu těstovin, na ni vrstvu omáčky, takto uděláme minimálně 4 vrstvy, končíme vrstvou omáčky a vše zalijeme tak, aby těstoviny nečouhali. Dáme do trouby a zapečeme na 180°C asi 30 minut. Před podáváním jsem je ještě posypala strouhaným sýrem.

cimg1294.jpg


 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

karla - jaky syr?

28. 11. 2015 15:07

A jaky je tam prosim syr? Na http://www.lasagne.cz doporučuji Parmazan. Takze ten i sem? Nebo jaky? Goudu?

Helena Šlosarová - Konečně zdravé lasagne!

28. 5. 2014 12:49

Recept se mi moc líbí,úžasné je, že to jde i bez bešamelu, což mě ještě nenapadlo. Hned to jdu vyzkoušet!

yvule - lasagne

27. 5. 2014 15:21

Dobrý den,
po pravdě, každý recept zkouším, jen někdy místo sádla dávám olej.OVŠEM!!!!Tyhle lasagne jsou bezkonkurenční!!Dokonce i syn, terý tahle jídla zrovna nevyhledává si přidal. Díyk moc z Vaše kuchařské inspirace.
Yva