Jdi na obsah Jdi na menu
 


Krůtí prsíčka na hlívě se zeleninou

80g másla, 200g dlouhozrnné rýže, 400ml zeleninového vývaru, 250g hlívy ústřičné, 1 středně velká mrkev, 2 celerové natě, 1 krůtí prsíčko {asi 400 g), 1 pol. lžíce hladké mouky, mletý černý pepř, sůl
 
Rozpustíme 30g másla, přisypeme 200g dlouhozrnné rýže, podusíme. Zalijeme zeleninovým vývarem, 15 minut vaříme v hrnci přikrytém pokličkou.
Hlívu očistíme, otřeme kuchyňským papírem, nebo omyjeme, velké kloboučky rozpůlíme nebo rozčtvrtíme Mrkev očistíme, oloupeme, umyjeme, celerové natě očistíme, propláchneme, odstraníme vnější drsná vlákna, spolu s mrkví nakrájíme na tenká kolečka.
Krůtí prsíčko umyjeme pod tekoucí studenou vodou, osušíme, osolíme, opepříme. 20g másla rozpustíme na pánvi, asi 15 minut na něm maso po obou stranách opékáme, necháme stát na teple. 30g másla rozpustíme na pánvi, houby a zeleninu krátce podusíme, osolíme, opepříme. Rýži ochutíme špetkou drceného kmínu, vmícháme zeleninu a houby.
Rýži se zeleninou dáme na mísu, krůtí maso nakrájíme na silnější plátky a položíme na rýži.

Zpět