Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dobrý den,
dnešní recept je velmi jednoduchý a přitom je to velká dobrota. Zkuste si připravit krkonošský houbovec s hlívou. Jeho přípravu zvládne opravdu každý.
Připravíme si :
mléko, 3 – 4 starší rohlíky, sádlo nebo máslo, asi 0,5 kg hlívy nakrájené na drobno, cibuli, sůl, pepř, 2 – 3 stroužky česneku.

Pečivo namočíme do mléka a potom do něj vmíchejte na sádle a na cibulce osmažené houby osolené, opepřené a dochucené česnekem. Pečlivě směs promíchejte a zapečte v pekáči vymazaném sádlem pěkně do zlatova.
A máte rychlý oběd a nebo lehkou večeři. Já sádlo na vaření nepoužívám a místo sádla jsem dala máslo. Jinak jsem se držela receptu, určitě by se nechalo přidat i nějaké bylinky, uzeninu, škvarky...
Zkrátka fantazii se meze nekladou. Při servírování jsem na kostky houbovce položila jěště plátek sýra, přidala sladkokyselou zeleninu a jako příloha se nechá použít chléb nebo brambory.

cimg1459.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Přihlášení


Google analytics