Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dnešní recept je velmi dobrý a jistě bude i zdravý. Připravíme si hrstkovou polévku s hlívou.
Nejdříve jsem si na másle podusila hlívu, tentokrát bez cibule, jen hlívu, okořeněnou trochou mletého kmínu, pepře a těsně před odstavením z plotny osolenou podle chuti. Takto připravenou hlívu jsem nechala vychladnout.
Do hrnce jsem namočila hrstku jáhel, hrstku čočky, hrstku rýže a hrstku krup, vše propláchněte a nechte chvíli namočené. Asi po hodině jsem přidala kořenovou zeleninu, hrstku malých krupek a ovesných vloček. Polévku jsem uvařila do měkka a přidala do ní připravenou hlívu.Povařila jsem ji jen krátce. Polévka byla správné konzistence a ani nebylo třeba ji zahušťovat, ale určitě by se to nechalo. Můžete dochutit trochou vegety bez glutamátů. Hotovou polévku můžete ještě ozdobit, něčím zeleným, u nás se nejvíce používá pažitka.

cimg0870.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář