Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dobrý den,
dnes tu máme připravenou další variantu řízků z hlívy, tentokrát to je hlíva v těstíčku s česnekem. My máme česnek moc rádi a navíc si myslím, že k hlívě se báječně hodí.
Připravíme si větší kloboučky hlívy podle počtu strávníků a podle toho jak velký mají hlad :-) , olej na smažení, vajíčko, mléko, hladkou mouku, sůl podle chuti, utřený česnek nebo můžeme použít i sušený granulovaný, obě varianty jsem vyzkoušela a jsou možné.
Z mléka mouky vajíčka a česneku připravíme hustší těstíčko, které dochutíme solí. Hlívové kloboučky namáčíme v těstíčku a smažíme na rozpáleném oleji do zlatova.
Odkládáme na papírovou utěrku, která vsákne přebytečný olej. Podáváme s čerstvým chlebem, ale určitě by šli i brambory, bramborová kaše, hranolky....

cimg1990.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 


Přihlášení


Google analytics