Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dobrý den,
Dnes jsem si pro Vás připravila další výbornou a přitom jednoduchou omáčku z hlívy, protože u nás tento typ omáček mají všichni rádi, připravovala jsem ji hned z dvojnásobného množství surovin a nezbyla ani kapka.

Omáčka se jmenuje HLÍVA NA KARI.
Základní recept – 250g hlívy, 120g cibule, 70g kvalitního oleje, 15g hladké mouky, 1 lžička octa, kari koření, cukr sůl.
Cibulku zpěníme na tuku, přidáme pokrájenou hlívu, sůl, kari koření a dusíme do měkka. Podle potřeby podléváma vodou, nebo vývarem. Vodu necháme vydusit až na tuk, přidáme hladkou mouku a povaříme. Dochutíme octem a případně cukrem. Podáváme s rýží a sypeme zelenou petrželkou.

Při přípravě tohoto receptu, jsem hlívu solila až když byla uvařená a tak krásně to vonělo, že jsem ani nečekala až se voda vydusí na tuk, ale klasicky jsem omáčku zahustila moukou rozmíchanou ve vodě. Vývar jsem neměla a tak jsem použila vodu.
Tento týdem jsem jsem vyzkoušela ještě jeden nápad s hlívou, přemýšlela jsem co udělat k večeři aby to bylo dobré a moc dlouho to netrvalo a napadlo mě udělat karbenátky z mletého masa s hlívou. A experiment se tak vydařil, že karbenátky zmizeli dřív než jsem si je stačila vyfotit, takže je tento týden udělám znovu, abychom měli i fotodokumentaci a recept připravím na příště. Takže se máte určitě na co těšit.

 

 

Hlíva na kari

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Dobrutky z hlivy

Radka Behalova,21. 4. 2016 19:08

Moc dik za vyborne recepty.Vzdy musim srolovat jazyk nez se dam do vareni a pohanim cas do finale.

recepty s hlívou

Libuše,4. 9. 2015 11:01

Chci poděkovat autorům za báječné recepty.
Dnes tedy vyzkouším další a je báječné že
nic není složité ani pracné.
Karbanátky z hlívou jsou skutečně výborné i studené.

Karbanátky s hlívou

Věra Svobodová,12. 4. 2015 11:37

Taky se na ty karbanátky už chystám. Zdravím Věra Svobodová

hlíva nakarí

miluš,28. 5. 2014 17:36

Moc ráda zkouším vaše receptíky,ještě musím vyzkoušet omáčku z hlívy a karbanátky jsem dělala s mletým masem a byly dobré,jen jsem to trošku přehnala s česnekem,ale manželovi to nevadilo.

kari

František,23. 1. 2014 7:38

Dobrý den! Tak jsem včera vyzkoušel hlívu na kari. Pro zjemnění jsem přidal trochu smetany, opomněl jsem ocet, ale i tak vynikající. Díky za recept a všem prima den, nehledě na ta negativa kolem nás.