Jdi na obsah Jdi na menu
 


Grilovaná hlíva ústřičná 

500g hlívy ústřičné, 3 svazky petrželky, 1 malý svazek bazalky, 5 pol. lžic oleje, 3 kávové lžičky jemného octa, 4 malá rajčata, 170 g (8 plátků) prorostlé slaniny, mletý bílý pepř, sůl 

 Hlívu ústřičnou očistíme, otřeme kuchyňským papírem, nebo opláchneme, petrželku a bazalku propláchneme, osušíme. Petrželku a polovinu bazalky jemně nasekáme, smícháme se solí, čerstvě mletým bílým pepřem a stolním olejem. Kloboučky hub asi 30 minut marinujeme v připravené směsi a zakapané v jemném octě.
Rajčata umyjeme, osušíme a křížem nakrájíme. Rajčata, hlívu ústřičnou a slaninu narovnáme na alobalem vyložený plech, dáme do předehřátého grilu a pečeme tak dlouho, dokud slanina nezhnědne a nevytvoří kornoutky (asi 5-10 minut). Grilovanou hlívu ústřičnou, rajčata a slaninu upravíme na plochou mísu, snítkami bazalky ozdobíme.

 

zpět