Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jako další z řady receptů jsou francouzské brambory s hlívou, když jsme byli malí, rodiče nám připravovali francouzské brambory a protože jsem na ně měla chuť, začala jsem přemýšlet o tom, zda by bylo možné je udělat bez uzeniny ale zato s hlívou. Výsledná večeře nás mile překvapila.
Nejdříve si uvaříme brambory ve slupce, asi 1,5 kg, zhruba 0,5kg hlívy jsem nakrájela na drobno a podusila na másle a cibuli, ochutila jsem jí trochou pepře, kmínu a osolila. Uvařené brambory necháme vychladnout a oloupeme je, nakrájíme na plátky a ve velké míse zamícháme brambory, předem připravenou hlívu, 3 syrová vejce, pepř, sůl a trochu oleje. Tuto zamíchanou směs dáme do vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku a zapečete v předehřáté troubě do zlatova, povrh můžete ještě posypat strouhaným sýrem.

cimg1592.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Alena Srbová - Francouzské brambory s hlívou

Dobrý den přátelé. Dnes jsem vyzkoušela Vás receptík a bylo to výborné ...i bez masa.a hlavně, že zdravé.....Děkuji Vám a srdečně zdravím A.S.

 


Přihlášení


Google analytics