Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čína z hlívy
Základní recept – 1 cibule, minimálně 0,5 kg hlívy, 1 červená paprika, 1 žlutá paprika, 1 zelená paprika, pórek, stroužek česneku, lžička sladké papriky, kari koření, sůl, trocha mouky na zahuštění.

Nejdříve si nakrájím houby a zeleninu, potom dám na trošce oleje restovat cibuli nakrájenou na kostičky, přidám zeleninu a vše orestuji, přidám sladkou papriku a kari koření podle chuti, promíchám, podleji trochou vody a nechám dusit asi 20 minut. Potom teprve osolím a zahustím moukou rozmíchanou v trošce vody. Podáváme zásadně s rýží, ale vyzkoušela jsem i kuskus.

Můžete přidat i cuketu nakrájenou na kostičky, rajčata nebo dýni, nechá se přidat i maso, ale není to vůbec podmínkou, máme to vyzkoušené.
Přeji dobrou chuť a krásný a úspěšný den. Paseková Monika.

 

 

cimg0447.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

čína z hlívy

Nováková,10. 5. 2016 9:16

Dobrý den, chtěla bych se zeptat,zda bych mohla do číny použít místo kari sojovou omáčku? Moje rodina nemá moc kari ráda, ale čínu na všechny způsoby ano,takže bych ji chtěla taky zkusit. Jinak v aše receptry jsou výborné,čekána na víkend návštěvu,tak se chystám udělat polévku s knedlíčky z hlívy,všem nám moc chutnala. Děkuji a přeji hodně úspěch, s pozdravem Nováková

Recept

Vaňková,14. 12. 2015 14:54

Dobrý den,moc děkuji za zasílané recepty jsou výborné,ale ostatní tu chválí guláš z hlívy a ve Vašich receptech není uveden,chtěla bych ho také vyzkoušet.Zaslala jsem Vám také dva výborné recepty a proč je nepřidáte do seznamu,aby mohli vyzkoušet i ostatní.Hezký den

poděkování

Jarmila,14. 7. 2015 22:04

děkuji mockrát za recept na " Čínu z hlívy ", už se těším na toto "papáníčko", hned vyzkouším.

recepty

košnarová eva,10. 7. 2015 21:20

děkuji za recepty,výborné

recepty

Marie,1. 6. 2015 16:55

Děkuji za všechny recepty, které jsou nápadité a moc dobré.

Poděkování

Zdenka,24. 5. 2015 16:54


Děkuji za recept,ráda ho vyzkouším.

Poděkování

Fukalová,30. 5. 2013 13:27

Dobrý den,
moc děkuji za zasílání receptů z hlívy ústřičné. Karbanátky jsme měli už 2x - jsou výborné, také guláš. Moc nám chutnalo. Teď se chystám vyzkoušet další Vámi zaslané recepty. Nikdy mě nenapadlo, co vše se dá z této houby uvařit a teprve teď, co jsme v důchodu, ji přicházíme na chuť.
Přeji hezký den.
Zdeňka Fukalová
Frýdek-Místek

Re: Poděkování

Ludmila,16. 5. 2014 17:43

dobrý den děkují moc za recepty jsou výborný zkoušela jsem guláš a přidala jsem si tam klobásku nemá to chybu skvělé jídlo.

Skvělý recept

Helena,12. 2. 2014 12:51

Úžasné, nikdy mě nenapadlo udělat čínu z hlívy. Okamžitě ji běžím koupit.

Chyba v receptu

Potančok,15. 1. 2014 15:03

Dobrý den paní Paseková.
V receptu na čínu z hlívy není vůbec napsáno, kdy se hlíva přidá do jídla při jeho přípravě. můžete to upřesnit?
Předem děkuji. S pozdravem Petr Potančok.

Poděkování

Jarmila Dokležalová,6. 12. 2013 14:48

Všechny recepty jsou moc dobré. Děkuji za jejich posílání