Jdi na obsah Jdi na menu

Dobrý den,
dnešní tip snad ani nemůžu nazvat receptem, je to jen takový momentální nápad, který jsem vyzkoušela a velmi se mi osvědčil.
Připravovala jsem česnečku s hlívovými škvarečky, takovou jednoduchou polévku, kterou mě naučila moje babička, ona nám k ní vždycky dávala vařené brambory maštěné máslem. Já jsem recept trochu upravila a místo brambor do ní dětem připravuji osmažený a potom na kostičky nakrájený chleba. Tu dnešní česnečku jsem ještě vylepšila přidáním hlívových škvarečků které jsme společně už připravovali.
A rázem z jednoduché a levné polévky je polévka sváteční a mimochodem je to moc dobré.
Příprava polévky je velmi jednoduchá, do hrnce s vodou dáme podle chuti několik utřených stroužků česneku, přidáme majoránku, trochu pepře, sůl a vegetu bez glutamátu, přivedeme k varu a do vroucí polévky přidáme 2 rozkvedlaná vajíčka a povaříme.

cimg1829.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

blanka - dobrej nápad

6. 5. 2016 17:56

Moc se mi líbí ta varianta s chlebovymi kostickami asi bych servirovala také slvarecky zvlášť a možná bych nepohrdla ani temi bramburkami ale ty dovnitř ne mnoho a na drobné kousky mňam
A co byste řekli nasekane.u medvedimu česneku nejen oku lahodicimu
Tak diky za recept Pasekovi BiaCRN3F