Jdi na obsah Jdi na menu

Dobrý den,
dnes si společně připravíme bulgur s hlívou a se zeleninou. Bulgur jsem poprvé ochutnala v jedné zdravé jídelně v Chrudimi a protože nám jídlo moc chutnalo, rozhodla jsem se zkusit si jeho přípravu i doma. Pokus se vydařil a znovu jsem obohatila náš jídelníček o něco zdravého a přitom dobrého. Jako kuchařku si mě získal svou jednoduchou přípravou. Pšeničný bulgur je předvařená a podrcená pšenice, získala si oblibu díky zajímavé oříškové příchuti a velmi jednoduché a rychlé přípravě. Bulgur propláchneme pod tekoucí vodou v poměru 1:2, zalijeme vroucí vodou, přidáme sůl a kapku oleje. Povaříme 2 minuty a 20 minut necháme dojít. Mezi tím si na oleji zpěníme malou cibuli, přidáme na drobno pokrájenou hlívu asi 0,5 kg na 250g bulguru, orestujeme přidáme zeleninu, já použila mraženou zeleninovou směs, zamícháme podlejeme vodou a povaříme. Až bude hlíva a zelenina měkká dochutíme solí, vegetou, případně oblíbeným kořením a ještě krátce povaříme. Vodu doléváme podle potřeby tak, aby nám vznikla výborná šťáva. Hotovou směs smícháme s připraveným bulgurem a podáváme jako rizoto se zeleninou.

cimg2195.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář