Jdi na obsah Jdi na menu

Dobrý den,
dnešní vaření jsem si opravdu užívala, moc mě to bavilo a výsledek opravdu stál za to.
Společně si dnes připravíme bramborové knedlíky plněné hlívovými škvarky. Tento nápad mi vnukla jedna naše zákaznice, která si pravidelně kupuje hlívu s tím, že z ní připravuje hlívové škvarečky. Řekla jsem si , že je musít zkusit, i samotné škvarky jsou velmi dobré, což by potvrdila i naše nejmladší dcerka, která běhala uzobávat.
Plněné knedlíky jsou sice pracnější, ale moc dobré a máme je rádi. Samotná příprava škvarečků je velmi jednoduchá, asi 500g hlívy nakrájíme na drlobné kousky, hlívu se snažte neprat ve vodě, moc by to v oleji pak prskalo. Rozpálíme si olej, olejem nešetřete, hlíva musí plavat. Poté houby zprudka opečte až do křupava, hotové škvarky nechte okapat, vystydnout a trochu je osolte.
Připravíme si těsto na bramborové knedlíky, jak jsme zvyklí, někdo ho připravuje z brambor, někdo použije směs koupenou v obchodě. Připravte knedlíky plněné škvarky z hlívy a uvařte klasicky, nebo v páře. Podávejte se zelím a já si na posypání připravila ještě osmaženou cibuli se škvarky z hlívy.

cimg1686.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář